American Family Care rondt overname van Artsen Express, Een Nationale Urgent Care Franchise System


zorg3Agressieve Growth Plan Maakt AFC de Nation’s tweede grootste prive Urgent Care Operator

American Family Care (AFC), een van de grootste en meest gevestigde exploitanten van spoedeisende zorg en toegankelijke eerstelijnszorg voorzieningen in het land, zet haar agressief groeiplan met de overname van Artsen Express (DRX), de grootste nationale spoedeisende zorg franchise. De overname werd van kracht op maandag 15 april, 2013. Met de DRX overname, AFC wordt de tweede grootste particuliere spoedeisende zorg operator in het land.

AFC, opgericht in 1982 in Hoover, Alabama en nu gevestigd in Birmingham, viert “30 Jaar van Caring,” met 37 klinieken in Alabama, Georgia en Tennessee. DRX, momenteel in handen van een filiaal van de Ensign Group, heeft 63 spoedeisende zorg centra in 25 staten. Tegen het einde van 2013, met deze overname en de huidige groeiplannen, zal AFC en filialen werken meer dan 140 vestigingen in 26 staten, het verstrekken van zorg aan meer dan een miljoen patiënten.

“We zijn verheugd om onze diepe medische ervaring en streven naar perfectie combineren met Artsen Express ‘getalenteerde spoedeisende zorg professionals en franchisenemers als we samenwerken om een ​​nieuwe benchmark voor top kwaliteit medische zorg te creëren,” zegt Bruce D. Irwin, MD, eigenaar en oprichter van de American Family Care. “Als wij onze nationale voetafdruk en verbreden ons bereik, bieden wij Amerikanen de oplossing van betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg. Dit is essentieel, omdat de gezondheidszorg van onze natie model blijft evolueren, het aantal verzekerde patiënten zonder huisarts zal verhogen. Als patiënten lopen door onze deuren, kunnen ze er zeker van zijn dat ze zullen de beste toegankelijke eerstelijnszorg, spoedeisende zorg, mantelzorg en arbeidsgeneeskunde te ontvangen. Het is onze missie om de best mogelijke zorg te bieden, in een vriendelijke en zorgzame omgeving, terwijl inachtneming van de rechten van alle patiënten op een economische wijze op tijden en locaties handig voor de patiënt. ”

Zoals momenteel gepland, zal American Family Care de Artsen Express naam behouden. DRX zal blijven opereren onder de huidige franchise model. Artsen Express hoofdkantoor, momenteel gevestigd in Timonium, MD, zal verhuizen naar Birmingham, Ala

In Birmingham, met meer dan 110 hooggekwalificeerde medewerkers, AFC centraliseert alle niet-medische backend ondersteuning, kosten te besparen en het stroomlijnen van efficiëntie, zodat de medische centra kunnen concentreren op het leveren van kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg. Het bedrijf heeft ervaren management team zal steun voor de AFC / DRX klinieken bieden in alle aspecten van medische voorzieningen exploitatie en ontwikkeling. Ondersteunende diensten omvatten: accounting, voorzieningen en materialen management, marketing, facility ontwikkeling, inkoop, verwerking van claims, human resources, arbeidsgeneeskunde marketing en ontwikkeling, arts werven, leverancier relaties, informatie technologie en opleiding (instructeur en e-learning).

In totaal AFC heeft meer dan 800 medewerkers en dat aantal zal groeien als AFC en DRX blijven een agressieve groeistrategie volgen.

Over American Family Care:

In 1982, D. Bruce Irwin, MD opende de eerste American Family Care Medical Clinic in Hoover, Alabama. Vandaag zijn er 37 klinieken in Alabama, Georgia en Tennessee met een aantal extra clinics in ontwikkeling. Model van ‘de patiënt centraal stellen “van het bedrijf heeft het een overweldigend succes. De klinieken zijn ontworpen, uitgerust en bemand om toegankelijke eerstelijnszorg gezinszorg, spoedeisende zorg, kleine spoedbehandeling, en arbeidsgeneeskunde bieden. AFC maakt gebruik van elektronische medische dossiers en heeft een high-tech, high touch benadering van medische zorg, met inbegrip van digitale x-ray-systeem en een eigen laboratorium. Alle klinieken zijn bemand met zorgzaam en medelevend professionals in de gezondheidszorg.