Fox Cities: Een model voor School-Based GGZ?


zorg6Terwijl Wisconsin kan in het algemeen achterblijven andere staten in de psychiatrische diensten die worden aangeboden in de scholen, het heeft een uitzondering: Fox Cities.

Toen Karen Johnston roept de Steden van de Vos een “model” voor school-based geestelijke gezondheidszorg, is ze niet overdrijven – ze heeft harde cijfers om het te bewijzen. De voormalig directeur van Catholic Charities van het bisdom van Green Bay wijst een analyse door de Universiteit van La Follette School of Public Affairs Wisconsin. Die studie toonde therapeuten gehuurd door groepen zonder winstbejag voor de Joint School District Menasha verminderd tiener zelfmoorden en criminaliteit.

De school-based pilot-programma uiteindelijk uitgebreid naar 10 andere districten in de Steden van de Vos, waar Johnston zegt ambulante geestelijke gezondheidszorg systemen werkten niet voor kinderen.

“Ouders niet hun kinderen naar de afspraken. Het is moeilijk om er te komen, het verkeer is een probleem. Soms is de hele stigma van het hebben van een kind dat problemen heeft zou een reflectie op familie-systemen zijn. ”

De staat de grootste agglomeraties hebben maatschappelijk werkers en psychologen om de geestelijke gezondheid betreft studenten te beoordelen en aan te pakken. Madison schoolpsycholoog Kathy Halley zegt studenten niet in staat zijn om hulp in de gemeenschap veroorloven of vinden: “Zestig tot negentig procent, afhankelijk van waar ze wonen en hun economische omstandigheden, niet worden behandeld.”

Geestelijke gezondheid voorstanders zeggen veel psychiatrische problemen oppervlak tijdens de adolescentie en die scholen kunnen helpen. Echter, het aantal studenten in nood veel groter dan het aantal therapeuten, vooral in het noorden van Wisconsin.

Voorgestelde begroting gouverneur Scott Walker’s bevat wel geld voor geestelijke gezondheidszorg. Voorstanders zeggen vaststelling van de ongelijke school financiering formule en het herstel van de toestand van de financiering van de scholen tweederde zou ook helpen.