Welke Cloud Model geschikt is voor uw organisatie in de gezondheidszorg?


zorg2Elke organisatie overweegt “cloud”-benaderingen voor hun bedrijf, maar als je vraagt ​​”wat is cloud ‘vindt u een breed scala aan antwoorden te krijgen. Deze variëteit van cloud opties heeft een impact op organisaties in de gezondheidszorg, in het bijzonder degenen die overwegen een toekomstige cloud-strategie afgestemd op de naleving van de regelgeving.

Technisch, cloud computing hebben vijf essentiële kenmerken: on demand self-service, brede toegang tot het netwerk, resource pooling, snelle elasticiteit en gemeten service. Zorgorganisaties implementeren van een cloud-strategie kan een verscheidenheid aan inzet modellen te gebruiken. Deze modellen zijn publieke cloud, private cloud, community cloud en hybride cloud – en gezondheidszorg bedrijven kunnen cloud-functionaliteit te implementeren op verschillende manieren.

Laten we eens onderzoeken een aantal gevallen gebruik van bepaalde industrieën die het effectieve gebruik van verschillende cloud-opties te markeren. Sommige use cases, en het gebruik van cloud implementatiemodellen kan worden toegepast op de gezondheidszorg.

Een grote hotelketen vastgesteld dat ze “waren niet in het data center business” en wilde kapitaaluitgaven te zetten in operationele uitgaven. In staat zijn om geografische schaal en met een flexibele verbruik model versterkt door een sterke service level agreements waren belangrijke overwegingen. In dit geval een multi-tenant publieke cloud strategie effectief. Dit maakt een gefaseerde-applicatie migratie van de bestaande datacenters en voorzien van een flexibele staging en testgebied. Wat nog belangrijker is, aanzienlijke kostenbesparingen ging terug naar het bedrijfsleven.

Een grote fabrikant lanceerde een video-surveillance-as-a-service. Dit business model vereist massale toegang tot netwerkconnectiviteit, evenals enterprise-class beschikbaarheid in een uiterst beveiligde omgeving. Deze aanpak benut alle kenmerken van de schaal en de consumptie modellen van een wolk compute platform, maar gesegmenteerd hun data en applicaties in een private cloud. De architectonische component en veiligheid controle flexibiliteit voldoen aan strenge veiligheidseisen gegevens.

Gevarieerde cloud-modellen en de eenvoud van de consumptie-based pricing geeft zorgorganisaties een unieke kans om nieuwe toepassingen te implementeren zonder aanzienlijke investeringen in technologie. Dit kan worden gezien in de bovenstaande situaties.

Als het gaat om de bescherming van elektronische gezondheidsinformatie patiënt (Ephi) veel organisaties in de gezondheidszorg zich zorgen dat hun gegevens is meer blootgesteld of kwetsbaar voor inbreuken als ze delen van hun netwerk aan derden cloud-leveranciers uit te besteden. Studies tonen aan dat dit niet waarschijnlijk. In feite is geen van de datalekken geanalyseerd Verizon 2013 Data Breach Investigation Report opgetreden bij organisaties gebruikt een derde partij hosting of “cloud”-provider.

De meeste enterprise-class cloud providers hebben strenge beveiliging methodieken in de plaats (voor hun eigen businessmodellen succesvol te zijn) en in veel gevallen de gezondheidszorg organisaties die uitbesteden aan een cloud provider de beveiligingsmaatregelen voor hun organisatie kunnen verbeteren.

In mijn volgende blog zal ik bespreken hoe bedrijven in de gezondheidszorg een gefaseerde migratie naar de cloud, en de optimale keuze van de cloud methodologie voor hun bedrijf kunnen plannen.